Τί χρειαζόμαστε
4 κούπες ζωμό κοτόπουλου(αν δεν έχουμε φρέσκο, θα φτιάξουμε με κύβο)
10 γρ αποξηραμένα μανιτάρια
2 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 σκελίδα σκόρδο -λιωμένο
1 1/2 κούπα ρύζι για ριζότο (arborio)
1/2 κούπα λευκό κρασί
Στο τελείωμα
1 κουταλάκι βούτυρο
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι-πιπέρι
1/4 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα μπολ, και τα καλύπτουμε με μια κούπα βραστό νερό. Τ΄αφήνουμε για 10 λεπτά. Με ένα λεπτό σουρωτήρι τα σουρώνουμε, παίρνουμε το υγρό και το προσθέτουμε στο ζωμό μας. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια.

Προσθέτουμε το ρύζι, και ανακατεύουμε καλά να καλυφθούν όλοι οι κόκκοι με λάδι. Το αφήνουμε για ένα λεπτό ακόμα ανακατεύοντας πάντα.
Προσθέτουμε το κρασί και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.

Όταν ψήνουμε ριζότο, δέν αφήνουμε καθόλου την κατσαρόλα, Πρέπει να είμαστε πάνω από το φαγητό , διότι απορροφάται γρήγορα ο ζωμός και μπορεί να μας κολλήσει.
Το ριζότο είναι έτοιμο σε 18 λεπτά.Θα δούμε ότι είναι κρεμώδες,
Θα προσθέσουμε το ξύσμα λεμονιού, το βούτυρο την παρμεζάνα και τον μαϊντανό και θα ανακατέψουμε καλά. Δοκιμάστε την γεύση και προσθέστε αλάτι όσο χρειάζεται ,επειδή έχει μπη η παρμεζάνα και χρειάζεται προσοχή μην το κάνουμε αλμυρό.
2 σχόλια:
Καταπληκτικό το ριζότο σου! Μέχρι εδώ μύρισαν τα porcini!!!
Έχω μερικά στην κατάψυξη και σκέφτομαι να τα κάνω κατ΄αυτό τον τρόπο.
Συγχαρητήρια. Εξαιρετικό πιάτο!
Φτιάξτο και πές μου αυριο, αλλά ειμαι σίγουρη οτι θα σε ικανοποιήση απόλυτα. Χαιρετισμούς και καλό μαγείρεμα
Δημοσίευση σχολίου