Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΡΗΤΙΚΟ " CHEESE CAKE " ME ΜΥΖΗΘΡΑ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Στήν πραγματικότητα , πρόκειται για μια τάρτα τυριού  αλλά ο λόγος που το αποκαλώ cheese cake είναι επειδή , πολλά χρόνια πριν  μπει το cheese cake  στην ζωή μας, με την μορφή που γνωρίζουμε όλοι σήμερα, η αγαπημένη μου θεία -Νίκη-  μας έφτιαχνε αυτό το γλυκό και το αποκαλούσε cheese cake.  Μη γνωρίζοντας οι περισσότεροι από μας , τι είναι το cheese cake , το είχαμε αποδεχθεί (συγνώμη θεία μου -αλλά δεν είναι) , διότι αυτό που μας ενδιέφερε τελικά είναι η καταπληκτική γεύση του , με ΄γλυκειά κρητική μυζήθρα  και λεπτή  κρούστα  βάσης. Το φτιάχνει  ως εξής:
χρειαζόμαστε , για μια ταρτιέρα 28 εκ -με αποσπόμενη βάση
Για την ζύμη τάρτας
1 1/2 κούπα farina
125 γρ Βιτάμ
 2 κουταλιές  ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι - 3κουταλιές γάλα.
Το μείγμα
700 γρ μυζήθρα
2 αυγά
5 κουταλιές γάλα
λίγη βανίλια
70 γρ ζάχαρη  (δοκιμάστε να δείτε αν  σας ικανοποιεί η γλυκύτητα η θέλετε περισσότερη)

Σιρόπι σοκολάτας
1 1/2 κουβερτούρα και 1 φλυτζανάκι γάλα εβαπορέ (ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα)

Πως το κάνουμε

Βάζουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη , και κάνουμε μία λακουβίτσα. Χτυπάμε στο μίξερ Βιτάμ, ζάχαρη, γάλα ,αλάτι. Βάζουμε  μέσα στην λακουβίτσα το μείγμα βουτύρου, κι ανακατεύουμε με το αλεύρι δεν το παιδεύομαι , απλά να αναμιχθούν τα υλικά) για να γίνη μία ζύμη πολύ μαλακή. Κάνουμε την ζύμη μπαλίτσα και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βάζουμε την μυζήθρα σε ένα μπολ, και την πατάμε  με πιρούνι να την λιώσουμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε το μείγμα εκτός ψυγείου , για 1 ώρα , μέχρι να κάνουμε την τάρτα μας.
Όταν είναι έτοιμο το ζυμάρι μας, το τοποθετούμε στην ταρτιέρα , και απλώνουμε απαλά με τα χέρια, να  απλωθεί και να καλύψει την ταρτιέρα καθώς και τα πλαϊνά της.ΕΔΩ ΠΡΟΣΟΧΉ - Η ΒΑΣΗ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΙ ΝΑΙ ΛΕΠΤΗ -ΓΙΑ ΑΥΤΌ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΎΜΗ ΌΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ.


Ρίχνουμε την μυζήθρα  στην ταρτιέρα , και στρώνουμε απαλά την επιφάνεια.Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 , και ψήνουμε για 50-55 λεπτά.
Περιμένουμε να κρυώσει καλά και να στεθροποιηθεί.Φτιάχνουμε  το σιρόπι σοκολάτας,και περιχύνουμε κάθε κομμάτι χωριστά.
ΘΕΙΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ - ΓΙΑ ΟΛα !!! Ειδες που εμαθα να το φτιάχνω ?

7 σχόλια:

Ξανθή είπε...

Κάτι ήξερε η θεία και έδωσε αυτό το όνομα, με καλή Κρητική μυζήθρα δεν νομίζω ότι έχει να ζηλέψει κάτι.
Καλό βράδυ.

ιρινι είπε...

Ξανθή
ξέχασα δε να αναφέρω, οτι εχουμε και λιγότερες θερμίδες.... κάτι ξέρει η θεία..
Καλό βράδυ και σε σένα

mia maria είπε...

Μια χαρά cheese cake το βλέπω εγώ! Το έχω δει ώρα αλλά χάζευα και τις προηγούμενες. Τα τσουρεκάκια της μαμάς σου θα τα φτιάξω σε κάποια στιγμή! Τα ζυμαρικά με το σολωμό είναι και του δικού μου συζύγου αγαπημένο! Καλή εβδομάδα!

Ανώνυμος είπε...

Και μόνο απο την φωτογραφία φαίνεται καταπληκτικό!!

eva είπε...

Cheese Cake έχω δεί πολλά...κρητικό πρώτη φορά!
Φαίνεται εκπληκτικό!!
Μπράβο Ριρή και στην θεία βέβαια!
Καλημέρα!

ιρινι είπε...

eva. ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!Κρητικότατο παρακαλώ , με τα ολα του!!! χαχα- φιλιά

Asteri (Maria) είπε...

θέλω ... θέλω ..... θέλωωωωωωωωωωωωω :)))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΙΚΙ!!!!!!

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU
Ευχαριστώ Μαράκι!!!!!

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΥΛΙΚΩΝ-ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ