Καινούργιο αρτοπαρασκευαστή πήρα. Να μην τον δοκιμάσω¨?
Έφτιαξα λοιπόν σταφιδόψωμα (της τεμπελιάς -θα έλεγα ) ως εξής:
Έριξα στον κάδο
1/2 κούπα σταφίδες
3 κουταλιές ρούμι σκούρο
1/2 φλιτζάνι ξινόγαλο
1/3 κούτας νερό
1 κουταλάκι βανίλια υγρή
1 αυγό
2 κουταλιές βούτυρο
4 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 κουταλιές ζάχαρη (βάλτε λιγότερη αν δεν τα θέλετε γλυκά)
3/4 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά ξερή μαγιά
Έβαλα το πρόγραμμα για ζύμωμα.Προσέχουμε μήπως χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω -στην αρχή μπορούμε να ανοίγουμε τον κάδο, αν δείτε ότι χρειάζεται ρίξτε μερικές κουταλιές αλεύρι σιγά-σιγά.
Όταν τελείωσε το πρόγραμμα, είδα ότι δεν είχε φουσκώσει πολύ το ζυμάρι. ΔΕΝ ΠΤΟΗΘΗΚΑ.
Χώρισα την ζύμη σε 10 μπαλίτσες, έκανα σαλίγκαρους και τα έβαλα στο ταψί.
Τα σκέπασα με πετσέτα , περίμενα μισή ώρα,......
δεν φούσκωσαν ιδιαίτερα. Πάλι δεν πτοήθηκα.
Χτύπησα 1 κρόκο με λίγο γάλα,τα άλειψα, έριξα σουσάμι και τα έβαλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 και τα έψησα για περίπου 15-20 λεπτά. (θα τα δείτε, να είναι αφράτα μην αφήσετε να σκληρύνουν)
Το αποτέλεσμα με δικαίωσε και όπως βλέπετε βγήκαν τέλεια, και η γεύση τους ..απίθανη
3 σχόλια:
Θα τα δοκιμάσω..μιας κ έχω αι τον αρτοπαρασκευαστή!
πάντως φαίνονται υπέροχα!
Καλό απόγευμα φιλάκια!
eva
Tα σταφιδοψωμάκια έγιναν ανάρπαστα τελικά. Αν τά κάνης ,μήν βάλης ζάχαρη παρά πάνω απ΄αυτή που γράφω, διότι παίρνει την γλύκα απο την σταφίδα.Θα πειραματιστω και με αλλες συνταγές στον αρτοπαρασκευαστή και θα επανέλθω..Τόν πληρώσαμε που τόν πληρώσαμε....
Φιλια πολλά
Ωραία η εκδοχή σου Ειρήνη.
Κι' εγώ έτσι φτιάχνω πια όλα τα ψωμάκια μου και τα αρτοσεκευάσματά μου. Το ζύμωαμα στον αρτοπαρασκυεαστή και μετά κλασσικό φούσκωμα σε ελαφρώς ζεστό φούρνο για μια ώρα ίσως και παραπάνω ανάλογα το είδος.
Κι' αυτό όχι γιατί είμαι "τεμπέλα" αλλά ο χρόνος δεν με παίρνει για πολλά ζυμώματα και τα χέρια πονάνε πολλές φορές αρκετά τα βράδια!
Καλή σου μέρα.
Δημοσίευση σχολίου