Πατάτες-
αγαπημένο φαγητό.Συνήθως το φτιάχνω για να συνοδευσω μπιφτέκια και κρέας, ομως κι απο μόνο του ειναι ενα κυρίως- και σας διαβεβαιω- πεντανόστιμο πίατο.Συνιστω την προσοχή σας στο κόψιμο της πατάτας, αν δεν ειναι λεπτά κομένες δεν θα ψηθή καλά. Μήν τις κάνετε ομως και chips...
Θα χρειαστούμε:
1 κούπα κρέμα γάλακτος ( και light να βάλουμε μια χαρά είναι)
¼ κούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κουταλιές αλεύρι
¼ κουταλάκι αλάτι
¼ κουταλάκι πιπέρι
4-5 πατάτες κομμένες λεπτές φέτες
1 κούπα μπέικον κομενο σε κύβους ή ζαμπόν , ή κοτοπουλο
1 κούπα τυρί τριμμένο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στούς190 .
Βάλτε σε ένα τηγάνι την κρέμα γάλακτος¨,το κρεμμύδι ,το μπεικον,αλεύρι.αλάτι και πιπέρι,
Περιμένουμε μέχρι να δούμε την κρέμα να βγάζει “φουσκίτσες”,και αποσύρουμε από την εστία.
Βουτυρώστε ένα παραλληλόγραμμο ταψί και τοποθετείστε μια στρώση πατάτες.
Βάλτε από πάνω το μπέικον και τα ¾ της ποσότητας του τυριού.
Καλύψτε με τις υπόλοιπες πατάτες.
Ρίξτε από πάνω το υγρό μίγμα που ετοιμάσαμε στο τηγάνι και λίγο τυρί.
Καλύψτε με αλουμινόχαρτο.
Ψήστε για 50-60-λεπτά η μέχρι να μαλακώσουν
Ξεσκεπάστε, ρίξτε το τυρί που έμεινε.
Ψήστε για 15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου