Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

TO” CARROT CAKE” της Ελένης!!!

  • 1454298_10200892863825873_343821319_n

  • Carrot Cake

  • Είναι το πιο ζουμερό-νόστιμο κέικ καρότου που έχω δοκιμάσει ((και πιστέψτε με –έχω δοκιμάσει πάρα πολλά))

  • Η Ελένη  μας παραχώρησε την συνταγή  και σας την συνιστώ  ανεπιφύλακτα!!

    Cake •

  •  

  • 1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις • 2 κ.γ. Baking Powder • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα • 2 κ.γ. κανέλα • ½ κ.γ. αλάτι • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο • 1 ½ φλ. σκούρα καφέ ζάχαρη • 1 φλ. λάδι • 3 αυγά • 1 βανίλια • 1 φλ. τεμαχισμένο καρότο • ¾ φλ. τεμαχισμένο καρύδι • ½ φλ. χρυσές σταφίδες ή καρύδα Κρέμα: • 230 γρ. κρέμα τυρί (μαλακωμένο) • 1 κ.σ. γάλα • 1 βανίλια • 3 φλ. ζάχαρη άχνη 1.

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 2. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα, τη κανέλα και ρίχνουμε το αλάτι και το μοσχοκάρυδο. 3. Σε ένα άλλο μπoλ χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι. Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια και τα χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα για 1 λεπτό. 4. Ρίχνουμε το υγρό μείγμα μέσα στο μπoλ με τα στερεά. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και μετά σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ομαλό μείγμα. 5. Προσθέτουμε το καρότο, τα καρύδια, τις σταφίδες ή καρύδα (προτιμώ) και ανακατεύουμε με το χέρι. 6. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 55’ – 60’. 7. Κάνουμε το γλάσο χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί προσθέτοντας την ζάχαρη σταδιακά. Το γλάσο το ρίχνουμε όταν έχει κρυώσει το κέικ.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΙΚΙ!!!!!!

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU
Ευχαριστώ Μαράκι!!!!!

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΥΛΙΚΩΝ-ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ