Απλό, εύκολο και ιδανικό για …βούτες..
Τα υλικά γνωστά, δεν αναγράφω ποσότητες και πολύ περιεκτικά το φτιάχνω ως εξής….
Σοτάρω στο λάδι ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μια κουταλιά πελτέ. Ρίχνω το κρέας να κοκκινίσει για λίγα λεπτά, και αλατοπιπερώνω. Σβήνω με κόκκινο κρασί.
Μετά ρίχνω τις ντομάτες τριμμένες, συμπληρώνω με λίγο ζεστό νερό και αφήνω το κρέας να ψηθεί.
Εν τω μεταξύ , καθαρίζω τις πατάτες, τις κόβω κυδωνάτες , και τις τηγανίζω ελαφρά , όχι εντελώς.
Λίγο πριν ψηθεί το φαγητό, ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα τις πατάτες , και σε χαμηλή φωτιά περιμένω να ολοκληρωθεί το ψήσιμο, να δέση η σάλτσα και να ολοκληρώσουν και οι πατάτες το ψήσιμο τους.
Εγώ το απόλαυσα με τις σπιτικές ταλιατέλες, οι υπόλοιποι με τις πατάτες!!!
Έγινε και η μαρμελάδα μου με την συνταγή του
ΔΥΣΠΙΣΤΟΥ, με την διαφορά ότι η ζάχαρη μου ήταν ακριβώς η ίδια ποσότητα με του πορτοκαλιού και την πολτοποίησα διότι έμοιαζε με γλυκό κουταλιού, αλλα΄ηδη είχα φτιάξει 3 βάζα με γλυκό και σκέφτηκα να την διαφοροποιήσω!!!!ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΥΣΠΙΣΤΕ, ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΒΑΖΑ…!!!
15 σχόλια:
καλημέρα ! λαχταριστό φαγάκι Ριρή και με τις δύο εκδοχές !!!
γεια στα χεράκια σου
φιλια πολλ'α
Και έτσι που διάβασα τον τίτλο, είπα έβαλε την μαρμελάδα μέσα στην σάλτσα!!
Γιατί εγώ το έχω κάνει σε λευκή σάλτσα για χοιρινό...και είπα ότι βρήκα και άλλον που κάνει πειράματα :-))
Την μεριδούλα με τις σπιτικές ταλιατέλες θα έτρωγα κι' εγώ Ειρήνη μου.
Πολύ λαχταριστό το φαγάκι! Μαρμελάδα πορτοκάλι έκανα και εγώ αλλά η οικογένειαδεν την προτιμάει. Θέλει τις πιο γλυκές! Καλό μεσημέρι!
Είπα κι εγώ στην αρχή, μην έβαλες μαρμελάδα στο φαγητό!!! :-)))
me marmelada portokalii!ipa kai go riri mou!oreo to fagaki sou!kai oi dio ekdoxes!!!bravo!
Φίλες μου,Ομολογουμένως δεν ειχα σκεφτεί να βάλω μαρμελάδα στο φαγητό!!!χαχαχαχα!!!!Εχω κάνει χειρότερα απο αφηρημάδα ,οπως να βάλω καρύδα αντι τυρί στο παστίτσιο,ενα χόρτο κατα της δυσκιλιοιότητας (herbelin) αντί ρίγανη σε κεφτέδες,και άλλα....
Απλά εκανα την ανάρτηση αργά το βράδυ, ηθελα να ενημερώσω και τον ΔΥΣΠΙΣΤΟ για την μαρμελάδα και σας παραπλάνησα....
χα! στην αρχη μπερδευτηκα και νομιζα πως η μαρμελαδα πηγαινε στο μοσχαραι!! :))
Κι όμως κι όμως! Έχω μια ωραιότατη συνταγή με μαρμελάδα στη σάλτσα.Όχι πορτοκαλιού, βύσσινου αλλά θα μπορούσε να γίνει και με πορτοκάλι. Τα γλυκόξινα δεν είναι άσχημα
Ωραίο φαγάκι ούτως ή άλλως.
Ριρι, κι εγώ το πήρα στα σοβαρά χα χα χα, διότι εκτός τα άλλα, εδω μεταχειρίζονται μαρμελάδα πορτοκάλι στο χοιρινό.
Ποιος ήταν ο τυχερός που έφαγε τα κεφτεδακια ?
Καλό βράδυ.
Ριρή μου εγώ θα έβαζα και λίγη μαρμελαδίτσα στο φαγάκι!!Θα το έκανε τέλειο!
Η μαρμελάδα ωραία αρωματική!
Φιλάκια!
Evie, Καλησπέρααααα!!!
Η κουμπάρα μου ειχε φάει πρώτη τον κεφτέ, και μετά οι οι υπόλοιποι(ειχα τραπέζι εκείνο το βράδυ)αλλά αν και ολοι κατάλαβαν οτι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον κεφτέ, κανείς δεν έλεγε τίποτα για να μη με προσβάλουν, μέχρι που δοκίμασα και εγώ ...και κατάλαβα!!!Δεν μπορώ
να σας περιγάψω το γέλιο...
Φιλιά!!!!
Vita, θα περιμένω να δω την συνταγή που εχεις, μόλις μπορείς φτιάξτο να μας το πείς!!
Φιλάκια
Cook, ειδες τελικα πως σας μπέρδεψα κατα λάθος....αλλά εδώ προκύπτουν οπως βλέπεις συνταγές...για να δούμε!!!
Φιλιά
εva, μαρμελάδα στην κόκκινη σάλτσα δεν φαντάστηκα οτι θα πήγαινε, αλλά
εδώ βλέπω οτι το προτείνετε και θα με βάλετε σε πειρασμό να δοκιμάσω!!
Καλό βράδυ!!
Δημοσίευση σχολίου