Τρώμε πολύ ζυμαρικό στο σπίτι. Είναι καλή λύση για πολλές από εμάς, όταν δεν έχουμε πολύ χρόνο στην διάθεση μας, αλλά θέλουμε να τούς σερβίρουμε και κάτι που θα τούς αρέσει και συγχρόνως θα τους εντυπωσιάσει. Τό πιάτο αυτό είναι ένα παράδειγμα γι΄αυτό που σας λέω..
Για 3 άτομα
θα χρειαστούμε
15 γαρίδες μεγάλες κατεψυγμένες , τις οποίες αφου ξεπαγώσουμε , βράζουμε για 5-6 λεπτά
300 γρ μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φετούλες ( ή μία μικρή κονσέρβα )
1/2 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
3 κουταλιές βούτυρο
άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 κούπα λευκό κρασί
1/2 κούπα ζωμό κότας(αν εχουμε ζωμό γαρίδας στην κατάψυξη, ειναι ιδανικό)
1 κρέμα γάλακτος (και light να ναι δεν πειράζει)
3/4 από ένα πακέτο linquine
αλάτι και πιπέρι
Λίγη παρμεζάνα στο σερβίρισμα.( σε αυτό το πιάτο δεν ισχύει ο κανόνας ότι δέν βάζουμε τυρί στα ζυμαρικά πού έχουν θαλασσινά)
Βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι το βούτυρο και το σκόρδο σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία.
Όταν λιώσει το βούτυρο, ρίχνουμε τα μανιτάρια, ανακατεύουμε να μαγειρευτούν 4-5 λεπτά.
Ρίχνομαι μέσα και τις γαρίδες και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε λίγο να μειωθεί το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά. Όταν δούμε ότι τα υγρά έχουν μειωθεί, ρίχνουμε την κρέμα , ανακατεύουμε καλά να πήξη ελαφρώς.Ρίχνουμε τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
Όση ώρα ετοιμάζουμε την σάλτσα, βάζουμε να βράσουν τα linquine.. Προσπαθούμε να συγχρονίσουμε τον χρόνο ώστε να είναι έτοιμα και τα δύο την ίδια ώρα.
Ρίχνουμε λοιπόν τα linquine στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με παρμεζάνα τριμμένη 'η φλέικ παρμεζάνας.
Αν δούμε ότι είναι στεγνά ( γιατί αν καθυστερήσουμε η κρέμα απορροφάται ,) προσθέτουμε λίγη ακόμα στο τηγάνι μας.
3 σχόλια:
Αχ ρε ΡΙΡη πρωτη επισκεψη και μου ανοιξες την ορεξη!!!
Καλε το σχολιο σου τρομαξα να το βρω μου το αφησες σε αναρτηση του Μαρτιου.
Απο δω και μπρος θα τα λεμε συχνα!!!!
Καλοσορισες!
Αχ, συγνώμη, ειναι επειδη κοιταζα και ολες τις αναρτήσεις και δεν ειδα που ημουν,,,,
Αντε να χειμωνιάση να πλέξουμε κανένα ζακετάκι....
Αγαπημένηηηη!
Δημοσίευση σχολίου