Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ



Εύκολα κεκάκια και πεντανόστιμα. Μπορούμε να τα βάλουμε σε θήκες για muffin , αλλά και σε θηκούλες χάρτινες , μικρότερου μεγέθους όπως αυτά της φωτογραφίας.Τρώμε ένα,για να ξεγελάσουμε  την λαιμαργία μας για γλυκό,  και  σταματάμε.. ελπίζω. Και έχουμε πάρει 80 θερμίδες μόνο! (το λουλουδάκι μην το φάτε- χαρίστε το σε κάποιον....)

υλικά
225 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι baking powder
150 γρ ζάχαρη
85 γρ βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
1 κουταλάκι  βανίλια (υγρό)
2 αυγά
150 γρ γάλα (φρέσκο )

για το γλάσο
1-2  κουταλιές χυμό από φρέσκο λεμόνι
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
175 γρ άχνη ζάχαρη -κοσκινισμένη-
λουλουδάκια ζάχαρης που θα προμηθευτούμε από τα καταστήματα ειδών ζαχαροπλαστικής (στο Ηράκλειο , τα έχει ο Κιούλπαλης)

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180.
Κοσκινίζουμε μαζί αλεύρι, bakin powder και  λίγο αλατάκι.
Χτυπάμε στο μπολ μας βούτυρο και ζάχαρη να αφρατέψη, ρίχνουμε τα αυγά, και την βανίλια, και συνεχίζουμε προσθέτοντας λίγο από το μείγμα αλευριού ,και  λίγο  από το γάλα, εναλλάξ, μέχρι να τελειώσουν.Ρίχνομαι το μείγμα στα χάρτινα θηκάκια,ή στις ειδικές φόρμες για muffin , δεν γεμίζουμε μέχρι επάνω, και ψήνουμε για 20-25 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος που έχουμε φτιάξει.



Περιμενουμε να κρυώσουν πολύ καλά για να βάλουμε το γλάσο.

Γλάσο
Βάζουμε σε μπολ την ζάχαρη , ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό και ανακατεύουμε καλά. Αν είναι αραιό το μείγμα , προσθέτουμε άχνη, αν κατά λάθος το αραιώσουμε πολύ ,ρίχνουμε λίγο χυμό μέχρι να το φτιάξουμε  όπως θέλουμε.Ας έχουμε υπ΄οψη μας ότι  θα πήξη και ελαφρά από μόνο του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΙΚΙ!!!!!!

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU
Ευχαριστώ Μαράκι!!!!!

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΥΛΙΚΩΝ-ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ