Η νοστιμιά αυτού του φαγητού στηρίζεται στο κρασί.Γι΄αυτό επιλέγουμε το καλύτερο κόκκινοι ξηρό κρασί της κάβας μας, για να είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα.
Θα χρειαστούμε
λάδι
5 μεσαία κρεμμύδια ξερά-κομμένα σε φέτες
1,2 - 1.5 κιλό μοσχάρι μαλακό (ποντίκι-ελιά) κομένο σε κύβους
1 1/2 κουταλιά αλεύρι
1/2 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι τριμμένο
1 1/4 κούπα κρασί ξηρό κόκκινο
3/4 κούπα ζωμός βοδινού
500 γρ φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε χονδρά κομμάτια
αλάτι-πιπέρι
Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να μαυρίσουν ,ανακατεύοντας συνεχώς για 3-4 λεπτά. Με τρυπητή κουτάλα ,τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε το κρέας και σοτάρουμε μέχρι να καφετίση 10 λεπτά περίπου.
Ρίχνουμε το θυμάρι ,αλάτι πιπέρι,και το αλεύρι. Με το αλάτι προσοχή, επειδή θα μπη και ο ζωμός.Καλύτερα λίγο αλάτι, και θα βελτιώσουμε την γεύση αν χρειαστεί, προς το τέλος.
Ανακατεύουμε καλά , και ρίχνουμε το κρασί και τον ζωμό.
Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και ψήνουμε , με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει το κρέας περίπου 1 1/2 ώρα.( Υπολογίστε ότι θα ψηθή επι πλέον 1/2 ώρα, όταν θα βάλουμε τα μανιτάρια)
Κατά διαστήματα τσεκάρομαι , γιατί αν χρειαστεί να προσθέσουμε υγρό θα βάλουμε κρασί και ζωμό
σε αναλογία 2 μέρη κρασί, 1 μέρος ζωμού. Το κρέας πρέπει να σκεπάζετε από τα υγρά του, γι αυτό και φτιάχνουμε αρκετό ζωμό.
Όταν λοιπόν έχει σχεδόν μαλακώσει στην 1 1/2 ώρα, θα προσθέσουμε αν χρειάζεται ζωμό και κρασί, θα ρίξουμε επίσης τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια. Συνεχίζουμε για μισή ώρα, ανακατεύοντας συχνά
μέχρι να μαλακώσει εντελώς το κρέας και η σάλτσα του έχει γίνη παχύρρευστη.
Σερβίρουμε με ρύζι, ταλιατέλες ή τηγανητές πατάτες (το καλύτερο μου)
4 σχόλια:
Καλησπέρα!
από τα αγαπημένα μου της "ξένης" κουζίνας το σημερινό σου φαγάκι.Ωραία παρουσίαση
Τέλειο φαγητό!!!!
Καλημέραααααααα
Ριρή, με γειά το νέο look! Ωραιότατο!!!
Για το μπουργκινιόν σου: Θα το παραγγείλω με τηγανιτές πατάτες, μπορώ;
xxx
kitchen stories, εφτασε....!
Δημοσίευση σχολίου