Όταν πέρυσι είδα την ταινία Julie & Julia (Meryl Streep), που ως γνωστόν αναφερόταν στην Julia Child, την γνωστή Αμερικανίδα σεφ, είχα την περιέργεια να μάθω περισσότερα πράγματα για την γυναίκα αυτή , που έχουν λατρέψει οι Αμερικανοί και την θεωρούν κατά κάποιο τρόπο
Εθνική τους μαγείρισσα. Είδα τα βιβλία της (αγόρασα και ένα), έψαχνα στο you tube βιντεάκια, και σε ένα απ΄αυτά , έδειχνε την J.Child να επισκέπτεται την Τοσκάνη το 1987, αναφερόμενη στο λάδι και το κρασί της πόλης. Σε κάποιο σημείο του βίντεο ,δείχνει μια chef η οποία μαγειρεύει αυτό το ψητό. (βίντεο εδώ). Το είχα λοιπόν κατά νου να το κάνω κάποια μέρα για να το δοκιμάσουμε.
Επειδή χρειάζεται να κοπεί ειδικά το κομμάτι του κρέατος από τον κρεοπώλη, του έδειξα φωτογραφία, μου υποσχέθηκε ότι μόλις θα έχει την δυνατότητα να το βρή, θα μου το στείλει.
Πέρασε καιρός, σχεδόν το είχα ξεχάσει και χθες ... μου ήρθε το πακέτο.
Δεν ξέρω πως ακριβώς λέγεται αυτό το κομμάτι κρέατος , γι αυτό και σας το δείχνω. Είναι η πλευρά που έχει τις μπριζόλες πριν διαχωριστούν σε κομμάτια αλλά έχει και μία προέκταση κρέατος.
Χρειαζόμαστε λοιπόν το κομμάτι αυτό το χοιρινό, 1/4 κούπα μείξη μυρωδικών, λάδι, πατάτες και... σπάγκο κρέατος για να το δέσουμε.
Η μείξη μυρωδικών είναι :
1 σκελίδα σκόρδο, 1 κουταλάκι αλάτι, 30 περίπου φιλαράκια φρέσκο φασκόμηλο, 2 κλωναράκια δεντρολίβανο ., όλα πολύ ψιλοκομμένα.
Αν δέν σας αρέσει το φασκόμηλο, βάλτε φρέσκο θυμάρι .
Αλατίζουμε εξωτερικά το κρέας , το ανοίγουμε και απλώνουμε εσωτερικά τα μυρωδικά.
Το γυρίζουμε σε ρολό, και το δένουμε με τον σπάγκο.
Η συνταγή δεν το έλεγε , αλλά εγώ το άλειψα εξωτερικά με λίγη μουστάρδα.Το έβαλα στο ταψί , έριξα λαδάκι από πάνω, ελάχιστο νερό στο ταψί και το έβαλα στο φούρνο.
Το κρέας ψήνεται στους 180 βαθμούς για τρεις ώρες. Το γυρίζουμε ενδιάμεσα μία φορά, ραντίζοντας το με τα υγρά του ταψιού.
Στην μία ώρα ψησίματος, έριξα στο ταψί και τις πατάτες.
Έγινε '"λουκούμι" και πραγματικά το ευχαριστηθήκαμε,!!!!
Μια δροσερή σαλάτα μαρούλι το συνόδευσε και ένα chateau julia προς τιμήν.... της Julia Child!!!!!!!
12 σχόλια:
χαχαχαχα κι εγώ θέλω να φτιάξω τη συνταγή της julia αλλά περιμένω να είμαστε πολλοί να το δοκιμάσω γιατί αν δεν είναι λίγο μεγαλούτσικο το κομμάτι δεν λέει.
Καλό βράδυ!!
Τι είπες τώρα! Riri είσαι τρομερή! Την είχα λατρέψει την ταινία όταν την είδα και την Julia Child! Γενικά όλες αυτές οι foodie-ταινίες είναι οι αγαπημένες μου!
Πολύ καλή η συνταγή, well done! Νομίζω πρέπει να βάλεις στο πρόγραμμα ένα beef bourgignon ε? ;) Εγώ το έχω ήδη βάλει για το επόμενο Σ/Κ!
Υποθέτω ότι δεν υπάρχει food blogger που δεν έχει δει την ταινία.Τη λατράψαμε όλες.
Μπράβο Ριρή!Λαχταριστό το φαγητό που έφτιαξες.
Μπράβο σου που το έκανες! Φαίνεται πολύ λαχταριστό!
ΞΑΝΘΗ, εμείς , τρία ατομα, δεν μπορέσαμε να το φάμε ολο, αλλα δεν πειράζει, θα το τελειώσουμε αυριο...
Vita,
Μου άρεσε επίσης η ταινία NO RESERVATION με την
CATHRIN ZETA JOINES --΄τρυφερή ταινιούλα...
Φιλάκια
MyKitchenDiary,
εκανα beef bourgignon ,πριν λίγες μέρες, εκανα και post την συνταγή. , αλλα την επόμενη φορά θέλω να δοκιμάσω το beef της j.child. Υπάρχει συνταγή στο internet.
φιλάκια
big Mama,
πράγματι ηταν νόστιμο, συνταγή κετεχωρήθη στις αγαπημένες.
Καλό βράδυ
Τώρα βέβαια αν θέλετε με πιστεύετε, την ταινία δεν κατάφερα να την δω, όταν παιζόταν στους Αθηναϊκούς κινηματογράφους... Το video club που την ζήτησα πρόσφατα, δεν την είχε διαθέσιμη γιατί είχαν δώσει όλες τις κόπιες της.
Αλλά μπορώ να σας πω ότι προγραμματίζω ταξίδι στην Τοσκάνη τον επόμενο μήνα. Λέτε να καταφέρω να το γευτώ στον τόπο του τούτο το φαγάκι;
TΕΛΕΙΟ το ΨΉΣΙΜΟ Ειρήνη μου.
φαίνεται νόστιμο και ζουμερό όσο για την ταινία και εμένα μου άρεσε πολύ
Εξαιρετική συνταγή και τέλεια εκτέλεση:
xxx
Πωπωπωωωωωω τι βλέπουν τα όμορφα μπιρμπιλωτά μου μάτια!!!!!!!!!!
Δημοσίευση σχολίου