Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

The perfect home-made Mayonnaise

101_4069

Αφορμή για την σημερινή ανάρτηση, η επιθυμία μας για σαλάτα καρότο-λάχανο-μαγιονέζα.

Το λάχανο και το καρότο υπήρχαν, αλλά μαγιονέζα –σπανίως αγοράζω.

Όταν χρειαστώ, ανατρέχω στο βιβλίο του Gordon Ramsay-‘COOKING FOR FRIENDS’ , και φτιάχνω πολύ γρήγορα την υπέροχη αύτη μαγιονέζα!

Υλικά

2 αυγά

1 κουταλάκι μουστάρδα καλής ποιότητος

1 κουταλάκι ξύδι λευκό

2   1/2 περίπου κούπες ελαφρύ λάδι (χρησιμοποιώ καλαμποκέλαιο)

1 κουταλιά νερό

αλάτι και πιπέρι.

 

Βάζουμε στο μίξερ (χρησιμοποιώ για ευκολία το multi) τα αυγά ,την μουστάρδα,το ξύδι, το πιπέρι και το αλάτι.Τα χτυπάμε για ένα λεπτό να γίνει ένα παχύρευστο και κρεμώδες μίγμα.

Ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτουμε σιγά-σιγά  το λάδι  μέχρι να πήξη η μαγιονέζα. Στο τέλος προσθέτουμε και το νερό και χτυπάμε για μισό λεπτό.

Μεταφέρουμε το μίγμα σε τάπερ, ή σε γυάλινο βάζο και διατηρούμε την μαγιονέζα στο ψυγείο για 3 μέρες.

 

Enjoy!!!

Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

101_3951

Νόστιμος μεζές, εύκολο πιάτο ,μια ωραία συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρήγου ,(την οποία εκτιμώ και θαυμάζω πολύ) ,την δοκίμασα και σας συνιστώ το πιάτο αυτό ανεπιφύλακτα!!!

4 μερίδες

ΥΛΙΚΑ

 

1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές φέτες

1 δαφνόφυλλο

500 γρ, συκώτι μοσχαρίσιο

λίγο αλεύρι

1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί

2κουταλιές σούπας μαϊντανός  ή λίγο φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο

αλάτι,πιπέρι

 

Κόβουμε  το συκώτι σε λεπτές φέτες  και στη συνέχεια σε μακρόστενα κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς.

Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε αντικολητικό τηγάνι,και αφήνουμε τα κρεμμύδια  σε μέτρια φωτιά να γίνουν διάφανα. Τα αλατίζουμε ελαφρά και ρίχνουμε και το δαφνόφυλλο.Όταν ξανθύνουν τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε ένα πιάτο.

101_3943

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι το συκώτι ,και το τινάζουμε να φύγη το περίσσιο αλεύρι. Ροδίζουμε το συκώτι στο λάδι .Φροντίζουμε να πάρει χρώμα γύρω-γύρω για περίπου 3 λεπτά.

101_3945

Τότε προσθέτουμε τα κρεμμύδια ξανά στο τηγάνι και σοτάρουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας.

101_3947

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά  και να μείνει το συκώτι με το λάδι του.Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό

και αλατοπιπερώνουμε αφού δοκιμάσουμε.

Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές  ή λευκό ρύζι….αλλά εγώ που το έφαγα με σαλάτα λάχανο-καρότο ..το βρήκα εξίσου νόστιμο!!!!

101_3948

Εnjoy!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΙΚΙ!!!!!!

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU
Ευχαριστώ Μαράκι!!!!!

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΥΛΙΚΩΝ-ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ