Κυριακή, 28 Αυγούστου 2011

Αφράτο κεικ με γιαούρτι και λεμόνι!!!!

Δεν είναι μόνο που είναι πεντανόστιμο, είναι και εύκολο να το φτιάξεις,!!!!!

Αυτό το κέικ είναι από τα αγαπημένα μου, επειδή είναι μυρωδάτο (λόγω λεμονιού) και αφράτο (λόγω γιαουρτιού). Αν δε, χρησιμοποιήσετε ντόπια πράσινα λεμόνια , η επιτυχία του είναι εγγυημένη!!!
Υλικά

180 γρ καλαμποκέλαιο
2 αυγά
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
280 γρ γιαούρτι ( οχι λάιτ)
385 γρ. ζάχαρη
300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς

Βάζουμε όλα τα υλικά -εκτός από το αλεύρι- σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα.




Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη αλευρωμένη 24αρα φόρμα (αν έχετε φόρμα σιλικόνης δεν χρειάζεται να βουτυρώσετε, και ψήνετε για 50-55 λεπτά.




Προτείνω να το δοκιμάσετε και θα διαπιστώσετε πόσο νόστιμο είναι!

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΨΩΜΙ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ!!



Ένα νόστιμο ψωμί-κέικ , ιδανικό για την ώρα του καφέ ..αλλά  και τέλειο για τσιμπολόγημα την ώρα που αποζητάς κάτι γλυκό…..
Υλικά
2 κούπες αλεύρι  για όλες τις χρήσεις
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι  σόδα
1 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κούπα chocolate chips  (τα μίνι)
3/4 κούπας καρύδια ψιλοκομμένα
1 αυγό
1/2 κούπα ξινόγαλα
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
1/4 κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού.

πως το φτιάχνουμε
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι,ζάχαρη, σόδα, αλάτι και μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε μέσα και ανακατεύουμε την σοκολάτα και τα καρύδια.


σε μικρότερο μπολ,  χτυπάμε με το μικρό μίξερ χειρός ,  το αυγό, το ξύσμα, το ξινόγαλο , το λιωμένο βούτυρο και το χυμό. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.


ρίχνουμε το υγρό μείγμα , στο μείγμα του αλευριού , να ενωθούν καλά όλα τα υλικά, χτυπώντας  με το μιξεράκι  για λίγα λεπτά.


ρίχνουμε το μείγμα σε αλευρωμένη-  βουτυρωμένη φόρμα ( αν έχουμε φόρμα για loaf  ακόμα καλύτερα- διαφορετικά την στενόμακρη του κέικ,  διαστάσεις 23χ 13) και ψήνουμε για 55 λεπτά.


αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά, το τοποθετούμε στην σχάρα για να κρυώσει εντελώς  και ..το κόβουμε για να το απολαύσουμε!!!
Η συνταγή ειναι απο το βιβλίο "gifts from Christmas kitchen"

Σάββατο, 20 Αυγούστου 2011

Chocolate Ganache Mini-cakes

       Ωραιότατα cup-cakes απο την Betty Crocker!!!
 
Για τα κέικ χρησιμοποίησα ένα πακέτο έτοιμο μείγμα devils cake! !(οδηγίες στο κουτί).
 
Μαρμελάδα χρησιμοποίησα φράουλα,  και η ganache έγινε με 180 γρμ σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε 2/3 κούπας κρέμα γάλακτος!!! 

Έτσι ,....στα γρήγορα, γιατί κάνει και ζέστη και δεν μπορώ πολλά μαγειρέματα!!!!!


Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011

RESTAURANT “KIRIAKOS” ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΛΥΚΟ ΚΕΡΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ

Θέλω να σας μιλήσω  για το εστιατόριο KIRIAKOS , πού βρίσκεται στο Ηράκλειο, στην Λεωφόρο Δημοκρατίας.Για τους Ηρακλειώτες είναι γνωστό το στέκι  αφού λειτουργεί από το 1981, στι ίδιο μέρος ,σταθερή αξία ..τόσα χρόνια!!!Είναι από τα αγαπημένα μου στέκια, είναι το μαγαζί που απολαμβάνω τα πιο νόστιμα ντολμαδάκια αυγολέμονο, το αρνάκι στο φούρνο (χωριάτικο με λαχανικά-πατάτες και φέτα),τα ζουμερά μπιφτέκια με σάλτσα γιαούρτι, τα ρεβίθια με πράσο και παρμεζάνα  …και τόσα άλλα , που ειλικρινά με βάζουν σε δίλλημα επιλογής κάθε φορά που το επισκέπτομαι!
Ο λόγος που αναφέρομαι στο εστιατόριο αυτό, είναι επειδή πιστεύω ότι η προσπάθεια των ιδιοκτητών να διατηρούν τόσα χρόνια σε τόσο υψηλά επίπεδα την ποιότητα του φαγητού , είναι αξία συγχαρητηρίων!!!Κανένα σκόντο στην ποιότητα(παρά την κρίση) , συνεχίζουν ακάθεκτοι αυτό που έμαθαν τόσα χρόνια από τον πατέρα Κυριάκο και ιδρυτή του εστιατορίου, οι σημερινοί ιδιοκτήτες  με μεράκι και αγάπη υποδέχονται τον πελάτη με τέτοια ζεστασιά , και με μία και μοναδική έννοια… να φύγει ο πελάτης ευτυχισμένος!
Προσωπικά πιστεύω ότι η επιτυχία του εστιατορίου οφείλεται   στο γεγονός ότι ..πρόκειται για οικογενειακή υπόθεση!!!Ο Στέφανος στην κουζίνα κάνει θαύματα , η αδελφή του Εύα στην σάλα από τις πιο φιλόξενες και ευγενικές φιγούρες , και τα παιδιά…τα μισά στην κουζίνα ,τα μισά έξω, σε μια απόλυτη συνεννόηση μεταξύ τους , χαίρεσαι να τους βλέπεις!!
Στο εστιατόριο KIRIAKOS , περνάς καλά, τρως καλά!!!!!
IMG207IMG208IMG209IMG210
IMG198IMG199IMG200IMG202IMG203
Και βέβαια ,πάντα υπάρχει και ένα γλυκό κερασμένο  στο τέλος του γεύματος!!!

Σήμερα τούς ζήτησα την συνταγή για ένα πραγματικά δροσερό γλυκάκι  και πολύ πρόθυμα μου έγραψαν στο χαρτί την συνταγή   και τους ευχαριστώ πολύ ,και για την συνταγή άλλα και για το τόσο νόστιμο φαγητό που προσφέρουν τόσα χρόνια, σε μένα, στην οικογένεια μου , και σε όλους τους Ηρακλειώτες!!!
Γλυκό ψυγείου με ζελέ και γιαούρτι
101_2617
500 γρμ γιαούρτι
2 φακελάκια ζελέ της αρεσκείας μας ( έβαλα τροπικά φρούτα)
1 ποτήρι νερό
1 κονσέρβα 800 γρμ .κομπόστα ανάμικτα φρούτα (φρουτοσαλάτα) μαζί με το σιρόπι

Βράζουμε  το νερό. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Ρίχνουμε μέσα το ζελέ και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί , προσθέτουμε το γιαούρτι, και την κομπόστα.
101_2603101_2604

Η προσθήκη ζάχαρης δεν είναι απαραίτητη, αλλά επειδή εγώ θέλω ..την γλυκασιά ,πρόσθεσα 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη.
Ρίχνω το μίγμα σε παραλληλόγραμμο ταψάκι και στο ψυγείο για πάγωμα…..θέλει 2-3 ώρες και ..έτοιμο!
101_2615101_2622

Ευχαριστώ πολύ  Εύα!!!!!!

Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011

ΤΑ ΣΤΑΦΙΔΩΤΑ ΤΗΣ VITA!!!

101_2653
101_2655
Είμαι ευτυχής που η Vita μας έδωσε σήμερα αυτή την υπέροχη συνταγή!!!!Με είχαν “τρατάρει” σταφιδωτά, μου άρεσαν πολύ , αλλά δεν είχα την συνταγή για να τα φτιάξω!
Μόλις τα είδα, δεν έχασα καιρό,  με τις αναλυτικές και σαφείς οδηγίες της, έφτιαξα πολύ εύκολα τα σταφιδωτά,  και ήδη … αρχίζουν να λιγοστεύουν!

Μια παρτίδα από αυτά, τα διπλοφούρνισα  σε αέρα, για 1 ώρα περίπου στους 120  όπως συνιστά η Vita, αλλά προσωπικά μου αρέσουν περισσότερο  στην αρχική τους μορφή. όταν κρυώσουν καλά και κοπούν, είναι ΥΠΕΡΟΧΑ!!!
101_2624101_2625
Σε ευχαριστώ Β. , μου χάρισες ένα ευχάριστο απόγευμα, και υπέροχα σταφιδωτά παξμαδάκια!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΙΚΙ!!!!!!

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU
Ευχαριστώ Μαράκι!!!!!

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΥΛΙΚΩΝ-ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ