Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011

ANΟΙΞΙΑΤΙΚΟ GIVEAWAY!!!!!

101_0349101_0353ρρρ
το HANDMADE BAGS BY RIRI  έχει γενέθλια!!!!Έκλεισε ένα χρόνο!!!
Γιορτάζει  προσφέροντας αυτήν την τσαντούλα!!
Για λεπτομέρειες ..ΕΔΩ

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ!!

101_0341
Είναι η αγαπημένη σαλάτα του  συζύγου!!(Βόρειος βλέπετε..) !και πρόσφατα και της κόρης!!
Οι παραλλαγές πολλές σε αυτή την νόστιμη σαλάτα, έχω δοκιμάσει και με προσθήκη κόκκινου λάχανου, καρότου ακόμα και γιαούρτι.
Εμείς  την προτιμούμε όμως με τον τρόπο που σας δίνω..
Υλικά
1/2 κιλό  λάχανο ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λεπτά stick
.3 σέλινα ψιλοκομμένα (τον κορμό)
.1 σκελίδα  σκόρδο ψιλοκομμένη
.1-2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
.1 φλιτζάνι λαδόξυδο
 
-Αναμιγνύουμε το λάχανο.πιπεριά, σέλινο, σκόρδο και μαϊντανό σε ένα μπολ και τα αλατίζουμε.Ανακατεύουμε, πιέζοντας με ελαφρά με τα χέρια μας.
101_0339
-Βάζουμε  το μπολ για μία ώρα στο ψυγείο.
-Βγάζουμε  από το ψυγείο και περιχύνουμε  την σαλάτα με το λαδόξυδο.
-Την βάζουμε μία ακόμη ώρα στο ψυγείο.
Την διατηρούμε σε τάπερ ,στο ψυγείο!!!!

Εγώ όμως ψάχνω ακόμα να βρω την γεύση  της πολίτικης σαλάτας που  δοκιμάζω κάθε φορά στα ταβερνάκια της Θεσσαλονίκης, όποτε την επισκέπτομαι!!!Πολύ θα ήθελα,αν γνωρίζετε τον τρόπο που την φτιάχνουν, να μου τον πείτε σας παρακαλώ!!!
Όχι τίποτα άλλο…αλλά να ευχαριστηθεί και ο σύζυγος σαλάτα από την πατρίδα του!!

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011

ΜΥΣΤΙΚΑ………

imagesCAL4NKWU
Η Λιλού από ΤΑ ΛΙΛΑ ΤΗΣ ΛΙΛΑΣ  και η Ολυμπία από  το  A J-OLY CREATION  μου ζήτησαν να αποκαλύψω 7 από τα μυστικά μου!!!
Μα γίνεται αυτό???Αν σας τα αποκαλύψω δεν θα είναι πια μυστικά…..
Αυτό που θα κάνω είναι να σας πω μερικά πράγματα για μένα….που σας διαβεβαιώνω  όλοι  οι δικοί μου άνθρωποι γνωρίζουν , αφού είμαι η ίδια εδώ και τόσα χρόνια, αλλά που δεν ξέρετε εσείς αφού δεν με γνωρίζετε!!!
1. Δεν οδηγώ!!!!!! Έχω πάρει δίπλωμα αυτοκινήτου από το 1981 , και  το χρησιμοποίησα ΜΙΑ μόνο φορά!!Αν και πολλές φορές αισθάνομαι “””ανάπηρη”” για αυτή μου την αδυναμία, ο φόβος μου για οδήγηση είναι τόσο μεγάλος, ώστε να έχω γίνει η καλύτερη πελάτισσα  των συνεταιρισμών ΤΑΧΙ Ηρακλείου!!!
2. Δεν μπορώ να αντισταθώ στα  γλυκά!!! με αποτέλεσμα να είμαι μια ζωή..σε δίαιτα!!!
3. Θυμώνω ΣΠΑΝΙΑ !!!!Πολύ σπάνια γιατί έχω εκπαιδευτή να συγκρατώ  τον θυμό μου. Όταν όμως συμβεί ..χάνω τον έλεγχο!!!
4. Λατρεύω και προσπαθώ όσο μπορώ να προστατεύω  τα αδέσποτα!!!Στεναχωριέμαι αφάνταστα στην θέα ενός εγκαταλελειμμένου ζώου!
5. Απ όλες τις εποχές του Χρόνου, απολαμβάνω περισσότερο τον Χειμώνα,  στην γωνίτσα μου στο τζάκι παρέα με το εργόχειρο μου ή το βιβλίο μου!!!
6. Το μεγαλύτερο ελάττωμα μου είναι ότι..καπνίζω ..και με ενοχλεί  που δεν μπορώ να το κόψω,είναι πιο δυνατό από μένα!!
7. Λατρεύω την μουσική, και βλέπω πολλές ταινίες στο dvd  με ιδιαίτερη προτίμηση στις ταινίες ψυχολογικού περιεχομένου!

Είδατε, ??Δεν είναι μυστικά , αλλά πράγματα που με χαρακτηρίζουν!!!!
Στο παιγνιδάκι βλέπω ότι έχει σχεδόν ανταποκριθεί όλη η παρέα, για αυτό και δεν θα ονοματίσω  ποιοί να το παίξουν, όποιος όμως έχει όρεξη να μας αποκάλυψη τα ‘’μυστικά’’  του ας πάρει την σκυτάλη!!

Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ! ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΪΜΑΚΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΒΥΣΣΙΝΟ!

101_0209
Αγαπημένο γλυκό ο χαλβάς ,ιδιαίτερα την περίοδο της νηστείας, δεν θα μπορούσε να λείπει από το τραπέζι της Καθαρά Δευτέρας!!
Όσοι νηστεύουν..αφαιρούν το παγωτό

Η πρόταση μου λοιπόν για χαλβά  ,αφράτο ,σπυρωτό κι νόστιμο, είναι η εξής:

ΥΛΙΚΑ
2  φλιτζάνια σιμιγδάλι (  ψιλό σιμιγδάλι)
1 φλυτζάνα λάδι ( για πιο ελαφριά γεύση  χρησιμοποιήστε  αραβοσιτέλαιο)
1/4 φλυτζάνας καρύδια χοντροκομμένα
1/4 φλυτζάνας κουκουνάρι
1/4 φλυτζάνας φιλέ αμυγδάλου
1 κουταλιά κανέλα σκόνη
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
5 φλυτζάνες νερό
2 1/2 φλυτζάνες ζάχαρη
1/2 φλυτζάνα μέλι
1 φλούδα λεμονιού
2 τεμάχια κανέλα, 3 τεμ .γαρίφαλο.--1 λεμονόκουπα

Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι ,και βράζουμε για 10 λεπτά , από την στιγμή  που αρχίζει ο βρασμός. Αφαιρούμε τα μυρωδικά., κρατάμε το σιρόπι στην άκρη.
101_0187
Σε μια βαθειά αντικολητική κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι, και ρίχνουμε το σιμιγδάλι.
101_0191
Με ξύλινο κουτάλι ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ  το σιμιγδάλι ,μέχρι να καβουρντιστεί, να πάρει καφέ χρώμα..να μυρίσει (περίπου 8-9  λεπτά)
101_0195
σε αυτό το σημείο, προσθέτουμε τα καρύδια, το κουκουνάρι  ,το φιλέ αμυγδάλου,και την κανέλα, ανακατεύουμε ένα δυο φορές να καβουρντιστούν ελαφρά, και  ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ  , ρίχνουμε το σιρόπι ,  χρησιμοποιώντας  την κουτάλα για σούπα,  ώστε να μην πέσει απότομα και..μας κάψει!!
101_0196101_0197
Ανακατεύοντας ,πάντα με προσοχή (προτείνω  να φοράτε το γάντι της κουζίνας, για να προφυλάξετε το χέρι σας),περιμένουμε να απορροφηθεί το σιρόπι!!
101_0201
μεταφέρουμε το χαλβά σε μια φόρμα (σιλικόνης για να ξεφορμαριστεί εύκολα) , η σε μικρά φορμάκια και αφήνουμε να κρυώσει!
101_0203
Όταν κρυώσει καλά, ξεφορμάρουμε σε πιατέλα, και πασπαλίζουμε με κανέλα.
101_0204
Δοκιμάστε αυτόν τον χαλβά (Όταν δεν νηστεύετε) με παγωτό καϊμάκι και γλυκό βύσσινο!!!Θα με θυμηθείτε!!!!!!!
101_0207

ΔΙΟΡΘΩΣΗ…….

101_0126_thumb[1]
H συνταγή για τα κεικακια με άρωμα καφέ, δεν είναι δημοσιευμένη στο ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟ , όπως λάθος ανέφερα στην προηγούμενη ανάρτηση!!!
Είναι από το  βιβλίο του Σ.Παρλιαρου , ‘’ΓΛΥΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, ΤΕΥΧΟΣ 8, ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ,  ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΗ……
Γι’ αυτό και δεν την  έγραψα, για καθαρά δεοντολογικούς λόγους!!!!
Με τόσα περιοδικά και βιβλία…μπερδεύτηκα  και σας ζητώ συγνώμη αν την ψάχνατε στον ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟ …. Το ανακάλυψα σήμερα το πρωί  και ..σπεύδω να διορθώσω….
ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΣΑς ΕΥΧΟΜΑΙ!!!!!!!!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΙΚΙ!!!!!!

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU
Ευχαριστώ Μαράκι!!!!!

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΥΛΙΚΩΝ-ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ