Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΚΑΦΕ!!!!

101_0126
Πολύ χάρηκα σήμερα!!!Παρέλαβα το πρωί το δωράκι μου από την Ξανθή!
Τα πανέμορφα χρωματιστά θηκάκια σιλικόνης για cup-cakes , τις χάρτινες πουα !!!! θηκούλες ,και το ευωδιαστό σακουλάκι με το τσάι!!
101_0112101_0113
Και ενώ καθάριζα το σπανάκι μου για το μεσημεριανό μας σπανακόρυζο, το αφήνω στην άκρη …να φτιάξω αυτά τα πεντανόστιμα κεικάκια με άρωμα καφέ(, δημοσιευμένα στον Γαστρονόμο, τελευταίο τεύχος), για να δοκιμάσω καλέ τα φορμάκια μου!!!!Τέλεια έγιναν!!!
101_0116
Αργότερα θα δοκιμάσω και το τσάι παρεούλα με την φίλη μου!!!!ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΞΑΝΘΗ!!!!!!!

α…ΕΠΙΤΈΛΟΥς  εμαθα να κάνω το ΤΕΛΕΙΟ ΡΥΖΟΓΑΛΟ!!!!!!!Με αρωμα λεμονιου και βανίλιας, σωστό πήξιμο (ειχα πάντα πρόβλημα..η αραιό θα εβγαινε ή πολύ παχύ)  -τώρα το φτιάχνω και δεν προλαβαίνω!!!!!εξαφανίζεται ..εν ριπή οφθαλμού!!
101_0117
101_0123
Δεν γράφω την συνταγή  γιατί φαντάζομαι οτι εκτός απο μένα που ειχα πρόβλημα, ολες σας φτιάχνεται καταπληκτικό ρυζόγαλο!!!
Καλό σας απόγευμα!!!!!

Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

ΚΕΙΚ ΚΑΝΕΛΑΣ ΜΕ ΑΝΘΟΓΑΛΟ

Πριν 2 μέρες, στην βόλτα μου στην Λαϊκή, σταμάτησα στον πάγκο ενός Κρητικού παραγωγού τυριών ,και θαύμαζα τα προϊόντα του..
101_0037101_0038101_0039101_0040101_0041101_0042
Τα ήθελα ΟΛΑ!!!!!
Επέλεξα να αγοράσω φρέσκια μυζήθρα και Ανθόγαλο!!!!

Ξέρατε ότι το ανθόγαλο είναι η αντίστοιχη  smetana????. Είναι σαν γιαούρτι στραγγιστό  με την  γεύση του γιαουρτιού, απλά είναι λιγότερο ξινό
.
Είχα ακούσει για την  smetana ,που βρίσκει κάποιος στο μαγαζί με τα Ρώσικα προϊόντα, αλλά για μένα ήταν αδύνατον να προμηθευτώ, λόγω απόστασης….Νόμιζα ότι ήταν κάποιο είδος souer cream , μετά έμαθα ότι δεν είναι ακριβώς  souer cream,μέχρι που μία Ρωσίδα με ενημέρωσε ότι η smetana ..είναι ανθόγαλο!!!Δεν ξέρω σίγουρα αν αυτό είναι αλήθεια, μιας και δεν έχω δοκιμάσει ποτέ  smetana, για να κάνω σύγκριση, για αυτό πολύ θα ήθελα την γνώμη σας αν ξέρετε να με διαφωτίσετε!!!!Θα μου πείτε τώρα, τι ζόρι τραβάω για την smetana??? Ε, να μην ξέρω κι εγώ
……
Εγώ πάντως σήμερα ,χρησιμοποίησα το ανθόγαλο,αντί της souer cream που είχε η original συνταγή ,για να δώ την διαφορά.
Ενα ωραίο κείκ, με ιδιαίτερη γεύση που πρωτοστατεί η κανέλα, και εγινε με την προσθήκη ανθόγαλου!
Υλικά
1 και 1/3 κούπα αλεύρι για ολες τις χρήσεις
6 κουταλιές βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη, συν 1 κουταλιά
2 αυγά
1 1/2 κουταλάκι bakkin powder
κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι κανέλα
1 κούπα ανθόγαλο
1 κούπα chocolate chips

Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο , την μια κούπα ζάχαρη  και τα αυγά ,να αφρατέψη το μείγμα
Σε ενα αλλο μπόλ ανακατεύουμε τα στεγνα υλικά (εκτος απο τα chocolate chips) και τα ρίχνουμε σε 3 δόσεις στο μείγμα αυγών, με την βοήθεια μιας σπάτουλας (δεν χρησιμοποιούμε μίξερ σε αυτή την ανάμιξη ,θέλουμε ένα αφράτο μείγμα)
Τέλος ενσωματώνουμε και το ανθόγαλο.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψάκι αλευρωμένο- βουτυρωμένο,, σκορπάμε στην επιφάνεια τα chocolate chips και την μία κουταλιά ζάχαρη,και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά!
101_0072101_0075101_0076
Το κέικ έγινε αφράτο, έχει ιδιαίτερη γεύση, και θα το απολαύσουμε στον απογευματινό μας καφέ με την φίλη μου ,πλέκοντας ..βελονάκι (μου παραδίδει εντατικά μαθήματα)!!

Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011

ΚΕΙΚ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

101_0132nnnthis
Πάλι με γλυκάκι ..εμφανίζομαι!!!!
Ο λόγος είναι ότι τα φαγητά που φτιάχνω αυτή την εποχή , δεν εχουν ενδιαφέρον, αφού τα περισσότερα είναι..διαίτης!!!
Θα μου πείτε, δίαιτα και γλυκά????Δεν τα κρατάω για μένα!!!!Όποτε βρεθώ με τις φίλες ,τους κρατάω και ένα γλυκάκι, κι έτσι και την δίαιτα μου κάνω, και το κέφι μου στην κουζίνα!!!
Το κέικ που έφτιαξα σήμερα , είναι ένα απλό κέικ  που το νοστιμεύει πολύ η επικάλυψη του!!! (συνταγή  μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας, προσφέρεται στον μπουφέ του πρωινού, ας είναι καλά ο Σεφ που μου την έδωσε)
Την μεταφέρω όπως μου την είχε γράψει…..

125 γρ, βούτυρο και 125 γρ ζάχαρη  = να αναμιχτούν καλά στο μίξερ
2 βανίλιες και χυμός από μισό λεμόνι = να προστεθούν
3 αυγά = να προστεθούν ένα –ένα χωριστά
200 γρ, αλεύρι,2 κουταλάκια bakin powder, 3 κουταλιές γάλα = να προστεθούν στο μείγμα.
2-3 μήλα,  να κοπούν φέτες, και να καλύψουν την επιφάνεια του κέικ
25 γρ, βούτυρο και 40 γρ, σταφίδες = να σκορπιστούν πάνω από τα μήλα
101_0124101_0125
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 , για 45 λεπτά.
(Η δόση είναι για ένα μικρό τετράγωνο ταψάκι, ή μικρή στρογγυλή φόρμα)

όταν ψηθεί
101_0127
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές μαρμελάδα βερίκοκο με 1 κουταλιά νερό , και την απλώνουμε στο ζεστό κέικ.
(101_0133
Σήμερα δεν είχα μαρμελάδα βερίκοκο, έβαλα κόκκινη , και είναι εξίσου νόστιμο!!!

Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

ΚΕΙΚ ΜΑΡΜΠΡΕ και ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ!!!

image
Άλλο ένα κέικ μαρμπρε  (θα σκεφτείτε)….
Όταν όμως φέρνει την υπογραφή του μεγάλου ‘’γκουρού’’  Στ. Παρλιάρου, νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε!!
Από τον Στέλιο Παρλιάρο

Προετοιμασία: 30΄, Ψήσιμο: 50΄ - 60΄, Κόστος γλυκού: 5,30 €
Υλικά (για 8 μερίδες):
180 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κομματάκια
230 γρ. ζάχαρη
3 μεσαία αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
180 γρ. γάλα πλήρες + 1½ κουτ. σούπας επιπλέον, χλιαρό
30 γρ. σκόνη κακάο
Διαδικασία:
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα (ή σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός) το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Ενσωματώνουμε και τα 180 γρ. γάλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C. Ρίχνουμε το μισό μείγμα σε ένα άλλο μπολ, όπου προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο μαζί με τη 1½ κουταλιά ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε.
IMG163
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ 25 x 11 εκ. Ρίχνουμε εναλλάξ στη φόρμα κουταλιές και από τα δύο μείγματα και ψήνουμε για 50 - 60 λεπτά. Βγάζουμε το κέικ, το αφήνουμε για 5 λεπτά μέσα στη φόρμα και το ξεφορμάρουμε.
ShabbyBlogsDividerESM
Έψησα σήμερα τα γρήγορα μηλοπιτάκια από το Betty’s Couisine!!!!
IMG167
Είναι πεντανόστιμα!!!!Έκανα την μισή δόση (δεν είχα μήλα ) και  μόλις τελειώσουν ,θα τα επαναλάβω, διότι είναι και πανεύκολα!!!!!!

Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

LINQUINE ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ!!!

this
Μια πολύ νόστιμη ,εύκολη και γρήγορη συνταγή, συνήθως την μαγειρεύω όταν έχω φρέσκα θαλασσινά, αλλά και τα κατεψυγμένα δίνουν πολύ καλή σάλτσα!!Σήμερα τα μαγείρεψα με κατεψυγμένα,μια και λόγοι ανωτέρας βίας  με εμπόδιζαν να βγω  στην αγορά…(ημικρανία στο φόρτε της..)
Οι φωτογραφίες είναι από το τηλέφωνο, αφού η μηχανή μου δυστυχώς..με εγκατέλειψε ( μηχανή που αγοράστηκε 2 μήνες πριν και καλοπληρώθηκε κιόλας)
Άλλος ένας λόγος για την δημιουργία της ημικρανίας μου….
Τέλος πάντων, επιστρέφω στην μακαρονάδα μου..
Υλικά
1 πακέτο Linquine
1/2 κιλό γαρίδες φρέσκες, ή κατεψυγμένες
1 σακουλάκι ανάμεικτα κατεψυγμένα θαλασσινά ή φρέσκα διάφορα(χταπόδι,καλαμάρι, μύδια κτλ.)
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κιλό ντομάτες κομμένες σε φέτες ( σήμερα χρησιμοποίησα 1 κουτί ντοματάκια αποφλοιωμένα και 1 κουταλιά πελτέ,
                                                                         διότι οι φρέσκες ντομάτες έχουν το μαύρο τους το χάλι αυτή την εποχή)
1/2 ματσάκι μαϊντανό
λίγο φρέσκο ή ξερό βασιλικό
αλάτι-πιπέρι
λάδι

Βάζω το λάδι να κάψει και ρίχνω το κρεμμυδάκι και το σκόρδο να σωταριστούν
IMG089
Ρίχνω την ντομάτα κομμένες σε φέτες, (εδώ είπαμε έβαλα ντοματάκια κονσέρβα και πελτέ), τον βασιλικό, αλάτι, και μία πρέζα ζάχαρη. Σιγοβράζω την σάλτσα για 10 λεπτά!
IMG092

Πλένω ,καθαρίζω τις γαρίδες (κρατάω 3-4 ολόκληρες για διακόσμηση, κόβω τα υπόλοιπα θαλασσινά σε μικρά κομμάτια.
IMG087IMG088
Όταν η σάλτσα σιγοβράσει για 10 λεπτά(ίσως χρειαστεί λίγο συμπλήρωμα νερού, ρίχνω μέσα τα θαλασσινά και  σιγοψήνω για άλλα 10 λεπτά.
Συγχρόνως , βάζω σε ένα τηγάνι λίγο λάδι, ή 1 κουταλιά βούτυρο και σοτάρω τις γαρίδες, ρίχνω αλάτι και πιπέρι  και ψήνω για 3-4 λεπτά, να αλλάξουν χρώμα.
IMG099
Όταν έχουν περάσει τα 10 λεπτά  ψησίματος των θαλασσινών, ρίχνω μέσα και τις γαρίδες ,τον μαϊντανό και σιγοψήνω για  λίγα λεπτά
thisss
Έτοιμη η σαλτσούλα!!!
Λίγα  λεπτά πριν έχω βράσει τα linquine  και τα έχω σουρώσει.
IMG107

Σερβίρω την μακαρονάδα μου, βάζοντας την σάλτσα πάνω από τα μακαρόνια στο πιάτο, ή ρίχνω όλη την σάλτσα μέσα στην κατσαρόλα που έχω τα μακαρόνια και ανακατεύω!!
IMG110
Χορτάσαμε πάλι σήμερα!!!!!

Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011

COOKIES…COOKIES…COOKIES

101_2016

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ   ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!!

Η κόρη μου μας επισκέφτηκε  την Δευτέρα και σήμερα φεύγει… Τι κάνουν οι μανούλες σε αυτές
 τις περιπτώσεις????Μαγειρεύουν, φτιάχνουν γλυκά..και φορτώνουν τα παιδιά,λες και εκεί που πάνε δεν έχουν να φάνε…Έτσι κάνω και εγώ κάθε φορά, αν και ξέρω ότι εκτός από τα μπισκότα που τους έχει αδυναμία, ..τα υπόλοιπα τα παίρνει για να νοιώσω εγώ καλά!!
Πρωί-πρωί ,ξεκίνησα για να προλάβω (θέλω νάναι και φρέσκα) ..αλλά πριν μπω στην κουζίνα και πίνοντας τον καφέ μου, έκανα την γνωστή βόλτα στην μπλοκογειτονιά  και πέφτω στα ΚΟΥΚΙΣ –ΜΠΟΥΚΙΣ –ΣΟΚΟΛΑΤΟΥΚΙΣ, από το πολύ αξιόλογο blog  Magires.gr, μου άρεσε  η χρήση ελαιόλαδου, και  δεν χάνω χρόνο… τα φτιάχνω!!!Πραγματικά ΥΠΕΡΟΧΑ!!!!Σας τα προτείνω για το καφεδάκι σας και ευχαριστώ πολύ
για την συνταγή τους Magires!!!!!!
101_2010
Σειρά είχαν , τα σοκολατένια μπισκότα !!!Όταν λέω σοκολατένια , εννοώ ΠΟΛΥ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ!!!! 
Κάπου εκεί , προσπαθώντας να ετοιμάσω λαζάνια και μπριτζόλες, ξεχνάω την σοκολάτα που έλιωνε στο μάτι( έπρεπε ν βγάλω τον tommy στο μπαλκόνι ..για την ανάγκη του)και  ξεχάστηκα  για λίγα λεπτά) και  γεμί ζει το σπίτι καπνούς!!!!Πετάω την κατσαρόλα με την καμένη σοκολάτα , και ξανά από την αρχή!!!
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ COOKIES
Υλικά
450 γ σταγόνες σοκολάτας
140 γ αλεύρι
23 γ κακάο
1 κουταλάκι σόδα
1/2 κουταλάκι αλάτι
113 γ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
85 γ μαύρη ζάχαρη
60 γ άσπρη ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλάκι άρωμα βανίλιας

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 170 .
Από τα 450 γ σοκολάτας , λιώνω τα 110 σε μεν μαρί ,και αφήνω στην άκρη.
Κοσκινίζω αλεύρι ,κακάο, σόδα και αλάτι, το αφήνω στην άκρη.
Με το  μίξερ χειρός χτυπάω καλά το βούτυρο και τις ζάχαρες.Προσθέτω  την λυομένη σοκολάτα, το αυγό και την βανίλια.Όταν ενσωματωθούν τα υλικά , προσθέτω  το μίγμα αλευριού, και τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτες.
101_2011
Φτιάχνω μπαλάκια μικρά ,και τα τοποθετώ στο ταψί  , σε απόσταση μεταξύ τους, και με την παλάμη τα ακουμπάω για να πλατύνουν
101_2012101_2013
Τα ψήνω για 18-20 λεπτά!!
101_2020
Οι έχοντες πάθος με την σοκολάτα, θα τα απολαύσουν σίγουρα!!!

ΚΟΥΚΙΣ –ΜΠΟΥΚΙΣ –ΣΟΚΟΛΑΤΟΥΚΙΣ !!!
Αντιγράφω την συνταγή , διότι το blog λειτουργεί για μένα και σαν αρχείο, οπότε θα τα έχω πρόχειρα όταν τα χρειάζομαι!!!

  • 225 γ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 75 γ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 γ ζάχαρη
  • 25 γ δάκρυα σοκολάτας
  • 2 αβγά
  • 140 γ ελαιόλαδο.
Εκτέλεση Ευκολάκι! Χωρίς πολλά λόγια , ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί κάνουμε μικρά μπαλάκια , τα βάζουμε στο ταψί και τα πατάμε με τα δάχτυλα μας να γίνουν πλακουτσωτά ( γαστρονομικός όρος) , και τα ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 175 για περίπου 15 λεπτά.
Σημ.  σε εμένα χρειάσθηκε περισσότερος χρόνος ψησίματος , γύρω στα 20 λεπτά, ίσως γιατί τα έκανα μεγαλύτερα!!
101_2018

Συνεχίζω τώρα με τα φαγητά,,, και ελπίζω να μην ξεχάσω κανένα μάτι του φούρνου ανοικτό!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΙΚΙ!!!!!!

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU
Ευχαριστώ Μαράκι!!!!!

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΥΛΙΚΩΝ-ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ