Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΙΑ–Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ VITA

 101_0497
Τελικά, έχω πρόβλημα με το ‘’τσίμπημα””στα λυχναράκια, για να πάρουν  γνωστό σχήμα..Χρόνια προσπαθώ και δεν τα καταφέρνω.
Σήμερα που δοκίμασα την συνταγή της Vita , ανέβηκα ένα level , αλλά ακόμα δεν είναι  όπως πρέπει.
Η συνταγή βέβαια είναι εξαιρετική, και είναι πεντανόστιμα, αλλά ήθελα  να είναι πιο…λυχναράκια..
Και βέβαια ,με πόνεσαν τα πόδια μου να στέκομαι τόση ώρα,μέχρι που πήρα το ζυμάρι και έκανα …κουλουράκια, τα οποία είναι επίσης απίθανα!!!
Νομίζω Vita, ότι πρέπει όταν συναντηθούμε, να κρατάς ένα κομμάτι ζυμάρι  και να μου το δείξης !!…(χαχαχα)
Αν δεν σας επηρεάζει το σχήμα ,, παρακαλώ κεραστείτε!!!!!!!

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

ΚΕΙΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

101_0487
Ένα πεντανόστιμο και πολύ απλό κέικ  ,με έντονο άρωμα μανταρινιού…
Υλικά
1 και 1/4 φλιτζάνι  ζάχαρη
2 αυγά
φλούδα 3 μικρών μανταρινιών
1 φλιτζάνι . λάδι
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζάνι γιαούρτι
2 φλιτζάνια  αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3-4 κουταλιές χυμό μανταρινιού
Για γλασσο
1-2  κουταλιές  χυμό μανταρινιού
1 φλιτζάνι ζάχαρη αχνή
ΣΗΜ . Με τα ίδια υλικά φτιάχνουμε κέικ λεμονιού αν ,αντικαταστήσουμε το μανταρίνι με λεμόνι.Απλά θα χρησιμοποιήσουμε την φλούδα 2 λεμονιών και όχι τριών. Όλα τα άλλα παραμένουν ίδια.
Πως το κάνουμε
Βάζω στο multi τις φλούδες μανταρινιού  μαζί με την ζάχαρη , μέχρι να  ψιλοαλεστή η φλούδα.
101_0475

Μεταφέρω την φλούδα και την ζάχαρη στο μπολ του μίξερ και προσθέτω στην αρχή τα αυγά και στην συνέχεια όλα τα υλικά, τελευταίο το αλεύρι. Αν το μείγμα σας φανεί  σφικτό, θα βάλουμε 1-2 κουταλιές χυμό μανταρινιού
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, για 45 λεπτά(τεστ οδοντογλυφίδας)
101_0476101_0477
Όταν το κέικ κρυώσει, φτιάχνω το γλάσσο και περιχύνω το κέικ.
101_0482
Όσοι αγαπάτε τα μανταρίνια.,,, φτιάξτε το !!!!

Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010

'”OTAN ΦΩΝΑΖΩ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙΣ…”

imagesCA1ZRFKJ
Θυμάστε τι λέγαμε όταν παίζαμε  παιδιά κρυφτό???  “όταν φωνάζω πορτοκάλι να κρύβεσαι και όταν φωνάζω μανταρίνι να βγαίνεις…” , Τότε ακόμα παίζαμε στους δρόμους ,κρυφτό, κουτσό , ποδήλατο…,με παρατσούκλια  για τον καθένα ένα μας.. Εμένα με έλεγαν  “”παπαρόνα””,γιατί κάποτε βλέποντας ένα πίνακα από το ανοικτό παράθυρο ενός σπιτιού , όπου είχαμε  αράξει για να ξαποστάσουμε ,και βγαίνοντας η ιδιοκτήτρια του σπιτιού από το παράθυρο για να μας πει να ησυχάσουμε, σκέφτηκα να την καλοπιάσω και κοιτάζοντας τον πίνακα της είπα!!!Τι ωραίες οι παπαρόνες σας, μπερδεύοντας από την ταραχή μου τις παπαρούνες με παπαρόνες…. Ε αυτό ήταν….  Έκτατε το όνομα μου ήταν αυτό!!!!
5 με 8 κάθε απόγευμα, μαζευόταν η συμμορία , αφού είχαμε ξεμπερδέψει με τα μαθήματα  του σχολείου, (Ούτε Αγγλικά-ούτε πιάνο-ούτε μπαλέτο ξέραμε ακόμα)…ευτυχώς,
Δυο παιδιά  από την παρέα ήταν οι ευνοούμενοι, είχαν  βλέπετε ποδήλατο, εκεί να δεις καλόπιασμα για να εξασφαλίσουμε και οι υπόλοιποι μια βόλτα στο τετράγωνο!!!!Μέχρι και τα αυτοκόλλητα μου από τις σοκολάτες kri-kri χάριζα για μια βόλτα, και κάθε χρόνο το γράμμα μου  στον Αι-Βασίλη  δύο πράγματα ζητούσε. : ένα  ποδήλατο με καλαθάκι μπροστά, και ένα  πικάπ.Θα μου πείτε τώρα, Πικ-απ κοριτσάκι 10 χρονών , τι ‘ήξερε????
Ήξερα πολλά… λόγω επαγγελματικής ιδιότητος του πατέρα μου… Μουσικός βλέπετε, σαξόφωνο ,κιθάρα,κλαρίνο , ,ήταν τα όργανα που ‘έπαιζε. . Οι  πρόβες της ορχήστρας στο σπίτι μας, μου εξασφάλιζε  προνόμια, αφού μάζευα την συμμορία έξω στην αυλή να παρακολουθούν……Κάποτε λοιπόν άκουσα στο ραδιόφωνο το quore matto – με τον Little Tony…ξετρελάθηκα… αγόρασα το δισκάκι ( το έχω ακόμα) και περίμενα κάποια στιγμή  να μου πάρουν και το πικάπ.   Κάποτε ήρθε και το πικάπ , ένα ωραίο ξύλινο κουτί που μέσα είχε ένα στρογγυλό δίσκο, και βελόνα εξωτερική που ‘έπρεπε  να τοποθετώ επάνω στο δισκάκι για να αρχίζει να παίζει… Η χαρά μου δεν περιγράφεται… αλλά υπήρχε ένα μικρό πρόβλημα… κάθε φορά που έβαζα το δισκάκι.. με τίναζε το ρεύμα..  Δεν το είπα ποτέ σε κανένα, από φόβο μη μου το πάρουν..
Δυο-τρία χρόνια αργότερα , ήρθε και το ποδήλατο, αλλά χωρίς καλαθάκι και φιόγκους ,γιατί έπρεπε να το μοιράζομαι με τον αδελφό μου . Τι να κάνω, το αποδέχτηκα….
Τώρα πια ήμουν και εγώ υπολογίσιμη στην παρέα!!!Με πικάπ και ποδήλατο…..  και είχαμε και μεγαλώσει πια, άρχισαν οι πρώτες συμπάθειες ανάμεσα μας..Από το κρυφτό και το κουτσό , περάσαμε στις ανταλλαγές σημειωμάτων(ραβασάκια) , στα πάρτι 4 με 8 , το αργότερο, βυσσινάδα πορτοκαλάδα, γκαζόζα και ξηρούς καρπούς… Και να Ο Christoffe με το Aline, Al Bano και Sole Mio, Rocky Roberts, Elvis Prisley,,,Bloues  και shake  και κάποια στιγμή ήρθε δειλά δειλά και το πρώτο φιλί….Βιαζόμασταν να μεγαλώσουμε..να ζήσουμε  να χορτάσουμε .. ..τραβήξαμε ο καθένας τον δρόμο του… ,σπουδάσαμε, κάναμε οικογένειες,παιδιά ,πολλοί από μας και εγγόνια… κάποια πράγματα ξέφτισαν..αλλά η φράση'  “””Όταν φωνάζω πορτοκάλι……..”””είναι αυτή που  μας ενώνει, γιατί  σηματοδοτεί μια εποχή αθωότητας  , μιας εποχής που έφυγε ανεπιστρεπτί…
Χάριν αυτής της εποχής , σας κερνάω σήμερα ένα κέικ  μανταρίνι! ( η συνταγή αύριο)
101_0452
και το Cuore Matto …….
quoree Matto

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΕΛΙ



Πεντανόστιμη συνταγή , σας την συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!!

Θα χρειαστούμε
1 χταπόδι γύρω στο 1 1/2 κιλό
10 κρεμμύδια
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 ντομάτα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι  κρασί
1/2 φλιτζάνι μπαλσάμικο
1/2 φλιτζάνι κονιάκ
1 φύλλο δάφνης
4-5 κόκκους μπαχάρι
1 κουταλιά της σούπας μέλι  θυμαρίσιο
φρεσκοτριμένο πιπέρι

Πως το κάνουμε
Καθαρίζουμε και κόβουμε το χταπόδι σε μπουκιές.

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα χαράζουμε σταυρωτα.
 Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και μαραίνουμε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν διάφανα.Τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη


 Ρίχνουμε το χταπόδι στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρασί,το μπαλσάμικο,το κονιάκ, την ντομάτα χαραγμένη σταυρωτά, την δάφνη το μπαχάρι και αρκετό πιπέρι.

Σιγοβράζουμε για 1 1/2 ώρα,σκεπασμένη η κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει και να μελώσει το χταπόδι.
Μην προσθέσετε νερό, Οι αναλογίες των υγρών  υλικών είναι αρκετές για να δώσουν σε 1 1/2 ώρα ψησίματος μια πολύ καλή σάλτσα, αρκεί να είναι ι χαμηλή η θερμοκρασία, σκεπασμένη η κατσαρόλα και σε μικρές μπουκιές κομμένο το χταπόδι.
Μόλις ψηθεί το χταπόδι, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.


Με τι το σερβίρουμε.
Βασικά ,τρώγεται και χωρίς συνοδευτικά… Για να χορτάσουν όμως, φτιάχνω ένα απλό ρυζάκι, αν και η τελειότερη εκδοχή του είναι με πατάτες τηγανητές.!!
Την πραγματικά εξαιρετική αυτή συνταγή, την είχα βρει  ή στο 7 Μέρες tv , ή σε κάποιο βιβλιαράκι που συνοδεύουν συνήθως το περιοδικό με συνταγές της Κας Α. Μπαρμπαρήγου, δεν μπορώ να θυμηθώ γιατί έχει περάσει αρκετός καιρός ..,σας διαβεβαιώνω όμως ,ότι αξίζει να την φτιάξετε  και θα  ενθουσιαστείτε!!!

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ..ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ!

101_0220
Απλό, εύκολο και ιδανικό για …βούτες..
Τα υλικά γνωστά, δεν αναγράφω ποσότητες  και πολύ περιεκτικά  το φτιάχνω ως εξής….
Σοτάρω στο λάδι ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μια κουταλιά πελτέ. Ρίχνω το κρέας να κοκκινίσει για λίγα λεπτά, και αλατοπιπερώνω. Σβήνω με κόκκινο κρασί.
101_0193101_0196
Μετά ρίχνω τις ντομάτες τριμμένες, συμπληρώνω με λίγο ζεστό νερό και αφήνω το κρέας να ψηθεί.
101_0201
Εν τω μεταξύ , καθαρίζω τις πατάτες, τις κόβω κυδωνάτες , και τις τηγανίζω ελαφρά , όχι εντελώς.
Λίγο πριν ψηθεί το φαγητό, ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα τις πατάτες , και σε χαμηλή φωτιά περιμένω να ολοκληρωθεί το ψήσιμο, να δέση η σάλτσα και να ολοκληρώσουν και οι πατάτες το ψήσιμο τους.
101_0203101_0204101_0209101_0220

Εγώ το απόλαυσα με τις σπιτικές ταλιατέλες,  οι υπόλοιποι με τις πατάτες!!!
101_0222

Έγινε και η μαρμελάδα μου με την συνταγή του ΔΥΣΠΙΣΤΟΥ, με την διαφορά ότι η ζάχαρη μου ήταν ακριβώς η ίδια ποσότητα με του πορτοκαλιού και την πολτοποίησα διότι έμοιαζε με γλυκό κουταλιού, αλλα΄ηδη είχα φτιάξει 3 βάζα με γλυκό και σκέφτηκα να την διαφοροποιήσω!!!!ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΥΣΠΙΣΤΕ,  ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΒΑΖΑ…!!!
101_0223

Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010

3o και 4ο τσαντάκι give away

101_0213101_0215
μόλις τελείωσαν.Δείτε εδω!

TO BLOG or not ????

blogging
Ελαβα πρόσκληση από big mama  και Lourdi, να πω την ‘άποψη μου για αυτά που μου αρέσουν ή  δεν μου αρέσουν στο bloging.
Την ‘αποψη μου ήδη την έχω εκφράσει σε προηγούμενα σχόλια  σχετικά με το θέμα, αλλά θα επαναλάβω σε γενικές γραμμές…

Έκανα στα 55 μου καινούργιες φίλες!!! Κάποτε ευελπιστώ να τις γνωρίσω από κοντά όλες!!!!
Έμαθα τόσα πολλά νέα  πράγματα σχετικά με το φαγητό από blog όλων των επιλεγμένων που έχω στην λίστα παρακολούθησης ,και τα διαβάζω καθημερινά!
Πίνω το πρωί το καφεδάκι μου μαζί σας ,άλλοτε μαθαίνοντας, άλλοτε γελώντας με τα αστεία σας, και χαλαρώνω.!
Μου αρέσει να διαβάζω τα σχόλια σας,  και τις αναρτήσεις σας!!Μέσα απ΄ αυτά  προσπαθώ  να πλάσω την εικόνα σας,τον χαρακτήρα σας και να δώσω εικόνα στις νέες φίλες ή φίλους μου.
Είμαι καλά μαζί σας!!!! (Για ένα ανεξήγητο λόγο  δεν έχω πονοκέφαλο-όταν ασχολούμαι με το Βlog!!….

Αυτό που παίρνω από το blogging είναι αρκετά δυνατό ,ώστε και αν υπάρχουν ενοχλήσεις.. τις προσπερνώ.
Διαβάζω και ασχολούμαι  μόνο αυτούς που σέβονται  τούς …κανόνες ευγένειας και ειλικρίνειας.
Τα άλλα … δεν με αγγίζουν…!(την λεκτική επαλήθευση βαριέμαι ,που δεν προσφέρει στην ουσία τίποτε)
Νά μαστε όλοι καλά !!!
ΣΗΜ..Όλοι έχετε σχεδόν απαντήσει στο θέμα… Θα ήθελα να έχουμε και την ‘αποψη του ΔΥΣΠΙΣΤΟΥ  και της VITA και φυσικά οποιος άλλος έχει την διάθεση,ας λάβη την πρόσκληση

ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ!!!!!!!!!

101_0182
Δεν υπερβάλλω αν πω, ότι είναι το νοστιμότερο γλυκό πορτοκαλιού που έχω δοκιμάσει!!! VITA..τέλος η αγωνία σου ..τα κατάφερα, εξάλλου οι οδηγίες σου ήταν τόσο σαφείς,ακόμα και στο δέσιμο του σιροπιού, βοήθησε   η ένδειξη χρόνου που είχες με το θερμόμετρο!!!ακριβώς όταν έδειξε 105 , το κατέβασα κι ας φαινόταν ελαφρώς αραιό. Όταν κρύωσε ,το δέσιμο  στο σιρόπι ήταν τέλειο!!
Μέχρι τώρα  έφτιαχνα γλυκό πορτοκάλι με την φλούδα ρολό, κτλ…  Εδώ όμως,..τρώμε πορτοκάλι , φλούδα και σάρκα , γι΄αυτό  και μου αρέσει  τόσο πολύ!
Αλλά, είδατε πως το φρόντισα….  κορδελάκια πορτοκαλί, ετικετούλες  Merry  Christmas……
101_0189101_0175101_0185101_0186
Τώρα χρειάζομαι και καλή συνταγή για μαρμελάδα πορτοκάλι, με κομμάτια φρούτου μέσα!!
Υποδείξτε μου παρακαλώ αν έχει κάνει κάποιος ανάρτηση και δεν την έχω δει!
Vita, ευχαριστώωωωωωωωωωωωωωω!

Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010

ΟΛΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ…

Την τιμητική του είχε σήμερα το πορτοκάλι, με 2 υπέροχες συνταγές!!!
Πρώτα ξεκίνησα το γλυκό πορτοκάλι της VITA, και ελπίζω να μου πετύχει και να γίνη ωραίο όπως το δικό της, διαφορετικά θα την υποχρεώσω να φτιάξη κανένα βάζο και να το στείλει  προς τα εδώ!!
Τώρα βρίσκεται στο στάδιο αναμονής των 24 ωρών!!!!!!
101_0168101_0174
Μετά είχε σειρά το   κέικ πορτοκαλιού από το Αsteri
101_0170101_0171
Είναι ένα εκπληκτικό κέικ, το ένα φαγώθηκε άμεσα,  έμεινε το μικρούλι να το κάνω ένα μικρό δωράκι αύριο σε μια φίλη  που το περιμένει!
Ευχαριστώ και την Vita  και το Asteraki για τις τόσο ωραίες συνταγές που μας προσφέρουν απλόχερα!!!!
Αύριο θα ξέρω και για το γλυκό πορτοκάλι!!!

Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010

ΒΡΑΒΕΙΟ !!!!

dc_aa7106u
Και μάλιστα ΔΙΠΛΟ !!!!!!το ένα από την Lourdi ,και το άλλο από την ΠΟΥΑΝΤΕΡΙ  !!
Με συγκινήσατε βρε κορίτσια!!!Σας ευχαριστώ πολύ και τις δύο!!Θα  κρατήσω το ένα στο  cooking time –να μην παραπονεθεί-!!!
Φιλιά σε όλους !! ΚΑΛΗΜΈΡΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!!

Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010

ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ

101_0105
Δεν έχει περίπλοκες σάλτσες αυτό το πιάτο! Ταλιατέλλες και Κρητικό ανθότυρο είναι τα συστατικά του!!Αλλά η νοστιμιά του είναι μεγάλη!και οφείλετε στο γεγονός ότι το ζυμαρικό το φτιάχνουμε με τα χεράκια μας!!! και βέβαια στο τυρί!
Μια φορά το μήνα θα φτιάξω οπωσδήποτε μια ποσότητα ,την οποία αποθηκεύω και καταναλώνω μέχρι την επόμενη φορά!
Πως τα φτιάχνω

Χρησιμοποιώ 2 συνταγές για το ζυμάρι;
α΄.-τρόπος =  2 ποτήρια αλεύρι ,λίγο αλάτι, τα ανακατεύω, κάνω μια λακουβίτσα με το αλεύρι και ρίχνω  μισό ποτήρι περίπου χλιαρό νερό. Ζυμώνω καλά,να γίνη ενα μαλακό ζυμάρι, το σκεπάζω  ,το αφήνω 1 ώρα να ξεκουραστεί, και φτιάχνω ταλιατέλες ( θα εξηγήσω παρακάτω.
Β’ -τρόπος= ( αυτό που έφτιαξα σήμερα και θα σας δείξω πιο αναλυτικά)
Υλικά
600 γρ, σκληρό αλεύρι κοσκινισμένο
6 αυγά
μισό κουταλάκι αλάτι
αλεύρι για το άνοιγμα φύλλου.
Βασική αρχή είναι ότι για κάθε 100 γρ αλεύρι ,χρειάζεται ένα αυγό. Έτσι μπορούμε να φτιάξουμε όση ποσότητα θέλουμε ,προσαρμόζοντας τα υλικά μας.Η δόση αυτή είναι περίπου για 6 άτομα.
Μέσα σε μία μεγάλη λεκάνη,  σχηματίζω με το αλεύρι ένα βουναλάκι και ρίχνω μέσα το αλάτι και ένα-ένα τα αυγά.
101_0081
Χτυπάω τα αυγά με ένα πιρούνι, και σπρώχνω λίγο-λίγο το αλεύρι προς το κέντρο μέχρι να ενσωματωθούν αυγά και αλεύρι. Αρχίζω να ζυμώνω  για περίπου 10 λεπτά,  και σχηματίζω μία μπάλα.Αλευρώνω μια πετσέτα, τυλίγω την ζύμη και την αφήνω για μισή ώρα.
101_0082101_0083
Κόβω την ζύμη σε κομμάτια.
Αλευρώνω την επιφάνεια του πάγκου μου, παίρνω την πρώτη μπαλίτσα ζύμης , την απλώνω πιέζοντας ,  σε στρογγυλό σχήμα, και αρχίζω να ανοίγω το φύλλο,πασπαλίζοντας με αλεύρι,και γυρίζοντας συχνά το φύλλο μέχρι να γίνη λεπτό.
101_0084101_0085101_0086
Ανοίγω με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα φύλλα,τα οποία απλώνω σε αλευρωμένο τραπεζομάντηλο σκεπασμένα για να μην ξεραθούν.
Κόψιμο
Διπλώνω το φύλλο  μαλακά, χωρίς να το σφίγγω, σχηματίζοντας ένα ρολό φάρδους 2-3 δακτύλων. Με κοφτερό μαχαίρι κόβω το ρολό σε ταλιατέλες.
101_0087101_0088
Ξετυλίγω τις ταλιατέλες απαλά και τις κρεμάω σε αυτό το χρήσιμο εργαλείο.
101_0090101_0092

Αφήνω να στεγνώσουν για 1 ώρα , και είναι έτοιμες να καταναλωθούν άμεσα.
Για να τις διατηρήσω περισσότερο χρόνο και να τις αποθηκεύσω, πρέπει να τις αφήσω να στεγνώσουν καλά, να  ξεραθούν
Γι αυτό , σκεπάζω με ένα τούλι  την κρεμάστρα (αυτό από τις ανθοδέσμες των ανθοπωλείων—τίποτα δεν πετάω  είπαμε)  την βγάζω έξω στο μπαλκόνι μου, ψάχνω να βρω ήλιο και τις αφήνω.
101_0093
Αν πρόκειται να τις φυλάξουμε πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι δεν έχουν καθόλου υγρασία, διαφορετικά θα χαλάσουν. Αφήνουμε λοιπόν έξω ,μέχρι να ξεραθούν εντελώς.
Τις φυλάζω  μέσα σε μια μαξιλαροθήκη την οποία δένω με κορδελάκι, η αν έχω από τον φούρνο την σακουλίτσα του ψωμιού, τις βάζω εκεί .
101_0147
Ψήσιμο
Τα σπιτικά μακαρόνια βράζουν περίπου 5 λεπτά,σε άφθονο αλατισμένο νερό με 2 κουταλιές λάδι. Βέβαια αν έχουμε ζωμό από κοτόπουλο ή κρέας ,θα τα βράσουμε σε ζωμό.
Σερβίρισμα
Βάζω άφθονο τριμμένο ανθότυρο στην βάση του πιάτου  ή της πιατέλας. Ρίχνω από πάνω τις ταλιατέλες και από πάνω πάλι ανθότυρο!
101_0102101_0108
Υπάρχει καλύτερο????

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΙΚΙ!!!!!!

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU

βραβείο απο την ΜΑΡΙΑ-MARI PLATEAU
Ευχαριστώ Μαράκι!!!!!

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΥΛΙΚΩΝ-ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ